Rüyada “ Ebe ” Görmek

Ebe
En eski kültürlerden bu yana, kadınsı sahiplenme, koruyuculuk duygusunun ve bilgeliğin simgesi olan ebe, doğumla olan ilişkisinden dolayı “yaşamın koruyucusu” olarak görülür.

En eski kültürlerden bu yana, kadınsı sahiplenme, koruyuculuk duygusunun ve bilgeliğin simgesi olan ebe, doğumla olan ilişkisinden dolayı “yaşamın koruyucusu” olarak görülür. Orta çağda kırsal kesimde ebelik yapan kadınlar, aynı zamanda bir tür “büyücü” olarak da saygı görürlerdi. Bu anlamda, düşlerimizde ortaya çıkan ebenin, yaşantımızda yüz yüze geldiğimiz sıkıntılar karşısında bize güç ve enerji verecek yenilikleri (“yeni doğum”ları) simgelediği düşünülür.

EBEMKUŞAĞI – Rüyada ebem kuşağım (alâim-semâ) görmek, korkudan emin olmaya delalet eder. Ebemkuşağı- nın kırmızı olduğunu görmek, o yıl kan akacağına delalet eder. Bu sebeple rüya sahibinin yaralanmasından korkulur. Rüyasında ebem kuşağım sarı görmek; kıtlıktan emin olmaya delalet eder. Ebem kuşağını gören kimse evlenir.

Rüyada; ebem kuşağım sağ tarafından görmek, hayra; sol tarafından görmek, ucuzluğa ve bolluğa işarettir. Rüyasında; ebem kuşağım iki taraftan görmek; fakirler için ucuzluğu ve bolluğu; zenginler için de, sıkıntının gitmesini ifade eder. Rüyada ebemkuşağının bulut yayını görmek; onun meydana geldiği korkunç bir durumun meydana gelmesini ifade eder. Bu, askerde meydana gelecek bir hareketi veya muhtelif renkli sancakların şöhret bulmasını da ifade edebilir. Ebemkuşağı ile birlikte şimşek çakıyor ve gök gürlüyor sa; bu meydana çıkacak düşmana karşı koymak için insanların hazırlanmasını ifade eder.

Bir isim ’da ziyaret edebilir veya Facebook sayfasından takip edebilirsiniz.

Üye olmadan yorumunuzu ekleyebilirsiniz

Yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.